Programma’s

Lees meer

De omvang van het schakelprogramma is afhankelijk van welke vooropleiding je hebt en naar welke master je wil schakelen. We geven drie voorbeelden:

  • Een afgestudeerde hbo Rechten-student die een vrije master zonder civiel effect wil volgen aan de Open Universiteit, kan een schakel volgen van 30 EC.
  • Een afgestudeerde hbo Rechten-student die een master met civiel effect wil volgen, heeft een schakel van ongeveer 60 EC nodig.
  • Een MER-afgestudeerde die een master wil volgen, moet eerst de cursus Inleiding recht volgen om tot de schakel te worden toegelaten. Daarna volgt een schakelprogramma van 50 EC (UvA) of 60 EC (OU).

De instelling die de desbetreffende master verzorgt, bepaalt omvang en inhoud van de schakel. Afhankelijk van jouw vooropleiding en je gewenste masteropleiding loopt de omvang van het schakelprogramma sterk uiteen, van 30 EC tot 69 EC. 30EC staat gelijk aan een half jaar voltijdse studie, 69 EC is dus bijna anderhalf jaar voltijdse studie. Wie in deeltijd studeert doet hier langer over. Er is één kanttekening: alleen met de vooropleiding HBO Rechten kun je door het afronden van een master civiel effect verwerven. Civiel effect is nodig om advocaat, rechter of officier van justitie te kunnen worden. Een extra voorwaarde daarvoor is dat de schakel tenminste 60 EC telt.
Klik hieronder voor het programma van de door jou gewenste schakel of ga naar de hoofdpagina om via het zoekmenu de door jou benodigde schakel te kunnen bepalen.

Naar OU-master met civiel effectOpen UniversiteitBekijk programma
Naar OU-master zonder civiel effectOpen UniversiteitBekijk programma
Naar OU-master zonder civiel effect (na HBO Rechten)Open UniversiteitBekijk programma
Naar OU-master zonder civiel effect, profiel strafrecht (na HBO Rechten)Open UniversiteitBekijk programma
Naar OU-master fiscaal zonder civiel effect (geen nieuwe toelatingen sinds 2018-2019)Open UniversiteitBekijk programma
Naar UvA-master met civiel effectUniversiteit van AmsterdamBekijk programma
Naar UvA-master zonder civiel effectUniversiteit van AmsterdamBekijk programma
Naar VU-master met civiel effectVrije UniversiteitBekijk programma
Naar VU-master fiscaal met civiel effectVrije UniversiteitBekijk programma